Project

Fabriek te Rotterdam (afgerond)

Afbreken

Aan een voormalige fabriek aan de Keileweg in Rotterdam zijn wij, met tussenpoos van de vakantie, 4 gebouwen aan het saneren met een grote diversiteit aan asbest. Veel asbest bevindt zich binnen in de gebouwen, er dienen daarvoor containments gebouwd te worden. De meeste asbest valt onder risicoklasse 2, maar ook onder 1 en 2A.

De asbest bevindt zich onder meer in de kantoren (bijvoorbeeld vloeren, beplating, colovinyltegels met lijmlagen, ontluchtingskokers), trappenhuis, op verschillende verdiepingen, maar ook aan machinerie in de fabriek en technische ruimte (pakkingen, ontluchtingskokers). Daarnaast is asbest aangetroffen op het dak en aan de gevels (sandwichpanelen).

Namens de eigenaar van de voormalige fabriek is er een directietoezicht op de werkzaamheden welke wij uitvoeren.

De duur van de werkzaamheden zal enkele weken in beslag nemen, en na de bouwvakvakantie nog enige tijd voortduren.

 

Update 10-09-2019:

Wij zijn nog volop aan de gang in Rotterdam, nu zijn we bezig om 2 geveldelen te verwijderen waar asbestkit gebruikt is in de buitengevel. Dit zodat onze opdrachtgever het afval wat vrij gekomen is van de voorsloop kan gaan afvoeren. Daarnaast zijn we in een andere gebouw bezig met het saneren van: vloerzeil, bitumen, buismateriaal, board beplating.

Daar boardbeplating niet-hechtgebonden is werken we met onafhankelijke lucht oftewel met een compressor die hiervoor zorgt. In dit gebouw zit nog veel meer asbest dat door ons verwijderd dient te worden.

Type: Containment klasse 2

Fabriek te Rotterdam (afgerond) Fabriek te Rotterdam (afgerond) Fabriek te Rotterdam (afgerond) Fabriek te Rotterdam (afgerond) Fabriek te Rotterdam (afgerond)