Project

woningen in Valkenswaard (afgerond)

Afbreken

In Valkenswaard worden 4 blokken woningen gesloopt. Het betreft oude woningen waarin veel asbesthoudende materialen zijn verwerkt die vóór de sloop allemaal gesaneerd gaan worden. De asbest bevind zich zowel in als buiten de woningen.

 

Elk blok is door ons verdeeld over 2 gedeeltes, in totaal voor ons dus 8 blokken.

Als eerste worden de binnensaneringen gedaan. Daar het leegstaande woningen betreft konden we makkelijk vooraf beginnen met containmentbouw. Binnen de woningen worden er toepassingen verwijderd zoals ventilatiekanaal, isolatiemateriaal, koord, vloerzeil, , afvoeren en standleidingen. Deze bevinden zich door de gehele woning, van keuken tot zolder en in de trappenhuizen. De asbesthoudende toepassingen vallen onder verschillende risicoclasses, zowel RK 2 en RK 2A worden door ons verwijderd.

Naast de contaiments binnen de woning wordt aan de voorzijde van elk blok door ons een containment gebouwd van prevabwanden. Deze zijn stevig, wat nodig is voor weersomstandigheden en duur van bestaan.

Buiten verwijderen wij onder meer dakbedekking en kozijnen van de bergingen, en verontreiniging in de voor- en achtertuin. Ook hier zijn verschillende risicoclasses. 

 

Als eerste saneren we het binnenwerk. Dit zal 43 dagen dagen in beslag nemen, we werken met een team van 3 tot 5 personen per dag. Wanneer dat gereed is in week 19 worden opvolgend de buitensaneringen gedaan. Alles boven de grond wordt gesaneerd in zo'n 4 dagen tijd. Wanneer dat gereed is kan de opdrachtgever de blokken slopen, tot aan de betonnen vloerlaag. Wanneer dat gedaan is, kunnen wij de laatste buitensanering uitvoeren: de riolering die daaronder ligt. Dit doen we met behulp van een kraan met overdrukcabine die de vloer wegneemt. daarna verwijderen wij de riolering. Dit zal ook 4 dagen in beslag nemen.

De  werkzaamheden zullen uiteindelijk in week 19 afgerond kunnen worden.

Type: Containment klasse 2a